Chanoir
Chanoir Portfolio Advertentie/ Event

Advertentie/ Event

Niño Feliz

Niño Feliz is een stichting te Santa Cruz in Bolivia gesticht door de Tieltse pater Luc Casaert (OMI). Ze heeft als doel mensen en kinderen in armoede binnen hun familiale omgeving te ondersteunen op vlak van drie basisnoden: voeding, gezondheid en integrale vorming. Om meer aandacht te vragen voor de moeilijke levensomstandigheden van de kinderen in Bolivië deed ik bij Studiostraid de Art Direction voor deze fantastische organisatie. Eerst en vooral was het nodig meer zicht te krijgen op dit complexe onderwerp. Ik kreeg de kans experts te interviewen zoals oa. Prof. Dirk De Wachter en hun kennis te delen met het doelpubliek via een nog steeds lopend event ‘Viva Bolivia’. Hiervoor ontwierp ik een nieuw logo dat wat speelser mocht zijn met een etnische toets. Ik engageerde me ook in mijn vrije tijd op het openingsevent door er op te staan als gastspreker.

De advertentie is voor mij persoonlijk,  uitgegroeid uit één van de meest schokkende vaststelling. In Bolivia is er een volledig andere kijk op opvoeding. Kinderen komen er heel vroeg in contact met drugs en seksualiteit. Voor een meisje van 16jaar is het in Bolivia doodnormaal haar lichaam te verkopen, voor hen is het gewoon een manier om iets te verkrijgen.

Ik wou dit tegenover onze westerse traditie plaatsen van een ‘sweet-sixteen-party’ . De uitnodiging van een 16-jarig meisje als het ware in de seksadvertentie-rubriek moet de lezer zijn aandacht trekken om vervolgens de confrontatie aan te gaan.

copyright© 2018 · Chanoir · Built by